Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: No oper block for your nick  (Read 101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
No oper block for your nick
« on: May 22, 2020, 04:26:40 PM »

Hello.

I've a problem because I've set UnrealIrcd ( 5.0.4 ) and Anope Services ( 2.0.7 ) but when I use Anope Services command I've receive the problem "No oper block for your nick" (after use command /msg operserv login nick password).
If someone can help me to solve this problem.
Thank You So Much!!!!!  :)
Logged

LEthaLity

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 307
    • LEthaLity
Re: No oper block for your nick
« Reply #1 on: May 22, 2020, 04:34:07 PM »

The lines in your oper block are all commented (# at start of lines), so they're not being read.
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 54
Re: No oper block for your nick
« Reply #2 on: May 22, 2020, 05:21:50 PM »

you dont need to use nick on os login.
-OperServ- Syntax: LOGIN password

idk where ppl get these stuff..

and dont forget: you should not confuse ircd's oper block with service's (anope) oper block..
Logged

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: No oper block for your nick
« Reply #3 on: May 23, 2020, 09:39:33 AM »

Hi again.

I've uncommented Oper (deleting the #) and I've added me and my friend as Services Root but still no results.....I receive the same error.......
 ???

Unrealircd Paste ID: 6dba1bc934
Anope Paste ID: c318c3409d
« Last Edit: May 23, 2020, 01:47:31 PM by Bruno Pontecorvo »
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 54
Re: No oper block for your nick
« Reply #4 on: May 23, 2020, 10:25:16 AM »

pastebin the block plz.
and more details would be useful.
Logged

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: No oper block for your nick
« Reply #5 on: May 23, 2020, 01:49:22 PM »

I've used paste bin......
The error that I receive is No oper block for your nick
Is the same error.......
Logged

LEthaLity

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 307
    • LEthaLity
Re: No oper block for your nick
« Reply #6 on: May 23, 2020, 01:55:14 PM »

What nick are you using at the time? You've also got two oper blocks there for deejay, if you get rid of the first one, the second, smaller one will be used and you wont need to log into it because it'll log-in automatically when you identify to NickServ. You need to be using the same nickname that is in the oper block. They're not like IRCd oper blocks which allow you to set a different username.
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 54
Re: No oper block for your nick
« Reply #7 on: May 23, 2020, 03:51:35 PM »

.. and where is the paste?
anyway.. cant help if you just always repeat "its not working" ..
Logged

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: No oper block for your nick
« Reply #8 on: May 23, 2020, 07:05:24 PM »

You can use the code for see the paste with the code.
I give the info giving you the error message......it’s specific  :)
I think error is operblock but it’s changed and I don’t know how to configure this new version.
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 54
Re: No oper block for your nick
« Reply #9 on: May 23, 2020, 11:40:26 PM »

You can use the code for see the paste with the code.
I give the info giving you the error message......it’s specific  :)
I think error is operblock but it’s changed and I don’t know how to configure this new version.

okay. now i see that you posted the id's. next time, if you just put a link here, would be better..
anyway..
checked and couple of things:
you have your oper block twice in the conf, you know that, right? why? (remove the 2nd one)

other thing: please explain what you are doing from the connection to irc.
like..
1, you connect with nick deejay
2, you auth to nickserv (/ns identify <youruserpw>)
3, you oper up on ircd (/oper <user> <pw>)
4, you login to operserv (/os login <operserverpassword>)

right? i mean this is what you are doing?
Logged

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: No oper block for your nick
« Reply #10 on: May 24, 2020, 03:15:49 PM »

1, you connect with nick deejay
2, you auth to nickserv (/ns identify <youruserpw>)
3, you oper up on ircd (/oper <user> <pw>)
4, you login to operserv (/os login <operserverpassword>)

right? i mean this is what you are doing?

Yes, You're right!!!!!!! but after write /msg operserv login password I receive the error message.......
Logged

Zemra

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 18
Re: No oper block for your nick
« Reply #11 on: May 24, 2020, 03:20:58 PM »

If you are having this many issues to login, comment the password line and you will not have to login at all:

#password = "mypassword"
Logged

Bruno Pontecorvo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: No oper block for your nick
« Reply #12 on: May 24, 2020, 03:35:33 PM »

I've solved deleting the other user as Lord255 said......
After write /msg operserv login password I can access......
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 54
Re: No oper block for your nick
« Reply #13 on: May 24, 2020, 03:55:48 PM »

I've solved deleting the other user as Lord255 said......
After write /msg operserv login password I can access......

awesome. :)
and i dont recommend not using pw.. or at least use certfp.. but never without pw or anything..

and gj.
Logged
Pages: [1]   Go Up