Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: SNLine not working  (Read 879 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gerry

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 86
SNLine not working
« on: December 30, 2019, 09:47:43 AM »

We're having issues with a major kiwiirc spammer atm. I have correct oper priviledges and i admit it has been some 8 years or so since i last had to use a snline. I understand it works on the realname field of a user.... But when i try and add the kiwiirc field .. it sets ok but users just come straight on!! i am obviously missing something..

realname field as shown on connect is like this ([https://kiwiirc.com] Name) I have set *kiwiirc.com* which was accepted..

where did i go wrong please. We're on anope 2.0.7 unrealircd 4 build #5
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 71
Re: SNLine not working
« Reply #1 on: December 30, 2019, 01:55:52 PM »

could you do a
Code: [Select]
/os snline view?


this is how i added it:
Code: [Select]
//os snline add +31d *kiwiirc.com*:plzdont
-OperServ- *kiwiirc.com* added to the SNLINE list.
-services.xxxxxxxxxx- from OperServ: ADMIN: Lord255!lord@localhost (Lord255) used SNLINE on *kiwiirc.com* ([Lord255] plzdont), expires in 31 days [affects 0 user(s) (0%)]

list:
Code: [Select]
-OperServ- No matching entries on the SNLINE list.
-OperServ- Current SNLINE list:
-OperServ- Number  Mask           By       Created                   Expires             ID          Reason
-OperServ- 1       *kiwiirc.com*  Lord255  Dec 30 14:47:32 2019 CET  expires in 30 days  ZWFERIMLFO  [Lord255] plzdont

and this is what i get when i try to connect:

Code: [Select]
//s myserver:+myport-i kiwiirc-test kiwiirc-testtest kiwiirc@kiwiirc.com [https://kiwiirc.com] TEST

Code: [Select]
-irc.xxxxxxxxx- You are not welcome on this server. realname: [Lord255] plzdont (ID: ZWFERIMLFO). Email sorry@you.are.out for more information.
Closing Link: kiwiirc-test[myhost] (Banned (realname): [Lord255] plzdont (ID: ZWFERIMLFO))

works fine.

check your snline list. :)

---------------------------------
this is from v2.0.6 though, but i'm pretty sure that you added it wrong.
« Last Edit: December 30, 2019, 01:59:01 PM by Lord255 »
Logged

gerry

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 86
Re: SNLine not working
« Reply #2 on: December 30, 2019, 02:01:16 PM »

Many thanks Lord255
 
I have
Code: [Select]
[13:57] -OperServ-   3       90d *kiwiirc.com*  Sleeping_On_The_Job  Dec 30 09:26:47 2019 UTC  expires in 29 days  GTW9N5Y5KF  [Sleeping_On_The_Job] teenton_spammer
I added it via
Code: [Select]
[09:15] <OperServ> ADMIN: Sleeping_On_The_Job!~Sleeping_@hostab-cd-ef-gh.range81-132.btcentralplus.com (Cheiron) used SNLINE on 60d *kiwiirc.com* ([Sleeping_On_The_Job] teenton_spammer), expires in 30 days [affects 0 user(s) (0%)]
but.... everyone on kiwiirc is still able to connect and join channels and post spam!

i modified the entry for 90days afterwards btw
« Last Edit: December 30, 2019, 02:03:25 PM by gerry »
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 71
Re: SNLine not working
« Reply #3 on: December 30, 2019, 02:05:39 PM »

yeap. you added it wrong.
check the two lines:

Code: [Select]
-OperServ- Number  Mask              By       Created                                     Expires             ID          Reason
-OperServ-   1       *kiwiirc.com*  Lord255  Dec 30 14:47:32 2019 CET  expires in 30 days  ZWFERIMLFO  [Lord255] plzdont
-OperServ-   3       90d *kiwiirc.com*  Sleeping_On_The_Job  Dec 30 09:26:47 2019 UTC  expires in 29 days  GTW9N5Y5KF  [Sleeping_On_The_Job] teenton_spammer

1st is mine, 2nd is yours.
you are having the realname pattern as "90d *kiwiirc.com*"

remove that and use this command:

Code: [Select]
//os snline add +31d *kiwiirc.com*:plzdont

the meaning:
//os snline add +<exptime> <realnamepattern>:<reason>

« Last Edit: December 30, 2019, 02:07:55 PM by Lord255 »
Logged

gerry

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 86
Re: SNLine not working
« Reply #4 on: December 30, 2019, 02:11:23 PM »

oh man... i cant believe that.. i'm so used to setting the time without having to use (+) like with a gline where you put the (+/-) after the command to initiate it..

Many thanks Lord255. I guess its what happens when you engage a command that you havent needed to use for years!! testament to the well run nature of the server lol..

You're a star. Much appreciated.

Code: [Select]
[14:08] -OperServ-   2       *kiwiirc.com*    Sleeping_On_The_Job  Dec 30 14:08:23 2019 UTC  expires in 90 days  3LKU38M0SN  [Sleeping_On_The_Job] teenton_spammer
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 71
Re: SNLine not working
« Reply #5 on: December 30, 2019, 02:15:03 PM »

hehe. no worries. :)
you are welcome.

btw i saw you had probs connecting to irc.
for anope you could use this server: irc.anope.org:+6697

main channel of course is #anope
but now your question is answered, so maybe next time.. :)

good luck.
Logged
Pages: [1]   Go Up