Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Anope 2.0.4 and Inspircd 2.0.23 linking issue  (Read 1361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Y

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Anope 2.0.4 and Inspircd 2.0.23 linking issue
« on: January 07, 2017, 03:04:49 PM »

I'm sure I'm doing something thoroughly wrong here. These are the uplink/link block details that I've set:

Code: [Select]
uplink
{
/*
* The IP or hostname of the IRC server you wish to connect Services to.
* Usually, you will want to connect Services over 127.0.0.1 (aka localhost).
*
* NOTE: On some shell providers, this will not be an option.
*/
host = "irc.x-peria.net"

/*
* Enable if Services should connect using IPv6.
*/
ipv6 = no

/*
* Enable if Services should connect using SSL.
* You must have an SSL module loaded for this to work.
*/
ssl = yes

/*
* The port to connect to.
* The IRCd *MUST* be configured to listen on this port, and to accept
* server connections.
*
* Refer to your IRCd documentation for how this is to be done.
*/
port = 8803

/*
* The password to send to the IRC server for authentication.
* This must match the link block on your IRCd.
*
* Refer to your IRCd documentation for more information on link blocks.
*/
password = "PK3PW101lel360"
}

Code: [Select]
<link name="services.x-peria.net"
      ipaddr="172.0.0.13"
      port="8803"
      allowmask="127.0.0.0/8"
      ssl="openssl"
      recvpass="PK3PW101lel360">
<uline server="services.host" silent="yes">

Every time I attempt to connect anope to the IRCD, it immediately closes the socket. I ran the debug on anope, and it does connect successfully, even sends the given pass. Just that immediately after that, well, yeah, nothing. :(

Any help would be greatly appreciated. :)
Logged

genius3000

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 29
Re: Anope 2.0.4 and Inspircd 2.0.23 linking issue
« Reply #1 on: January 07, 2017, 06:11:56 PM »

Actual logs (pastebin'ed unless short) make debugging things a tad easier. What are you seeing on InspIRCd's end for logs or snotices (enable the appropriate snomasks).

At a glance, the Anope uplink block looks fine.

I'd try adding the 'sendpass' line to InspIRCd's link block (same password). Actually, a look at the source shows you should be able to use a single line of: password = "..."
Also (unrelated to current issue) your uline is incorrect. "services.host" will be read literally by InspIRCd, either set it to the actual name or read up on InspIRCd's define tags.
Logged
-genius3000

wakened

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 1
Re: Anope 2.0.4 and Inspircd 2.0.23 linking issue
« Reply #2 on: June 21, 2017, 12:01:29 AM »

I had the exact same problem with Anope-2.0.5 linking to InspIRCd 2.0.24 and the only way I could get it to link is by taking out "ssl="openssl"" from the link block on the ircd's config, it linked even though I had openssl enabled in Anope.
Logged
Pages: [1]   Go Up