Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: ERROR: Missing password  (Read 13746 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
ERROR: Missing password
« on: April 18, 2014, 07:10:56 PM »

Unreal conf:
Code: [Select]
link services.mysite.com
{
 username *;
 hostname 127.0.0.1;
 port 6667;
 bind-ip 127.0.0.1;
 password-connect "test";
 password-receive "test";
 class servers;
};

ulines { services.mysite.com; };

listen 127.0.0.1:6667; //IRC Port; choose desired port (1 – 65000)

services.conf:
Code: [Select]
uplink
{
host = "127.0.0.1"

ipv6 = no

ssl = no

port = 6667

password = "test"
}

What's the problem?
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #1 on: April 18, 2014, 07:12:58 PM »

You connect services to a server port not client port.

Add a second listen port for servers only (eg. 4400).
Logged

katsklaw

  • Supporter
  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 537
Re: ERROR: Missing password
« Reply #2 on: April 18, 2014, 07:18:16 PM »

The port doesn't matter unless the ircd restricts connections to clients only. A port is a port is a port. You can operate an entire network on a single port if desired.

What's likely the issue is the wrong copy of services.conf was edited and/or not uploaded to the remote server.
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #3 on: April 18, 2014, 07:26:32 PM »

What do you mean the wrong copy? When I make changes to services.conf e.g. intentionally break it they are reflected in the errors when loading it.
Logged

katsklaw

  • Supporter
  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 537
Re: ERROR: Missing password
« Reply #4 on: April 18, 2014, 07:31:10 PM »

What do you mean the wrong copy? When I make changes to services.conf e.g. intentionally break it they are reflected in the errors when loading it.

Most user run IRC servers on a remote server like a shell account. Many of the have a copy of their config files on their home PC. They then edit the home PC copy and forget to upload it. If that's not you, then you may need to /rehash your ircd before trying again.

In short, the password the ircd/services has in cache is not the same as in the config file.
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #5 on: April 18, 2014, 07:32:22 PM »

I have done /rehash as well as restarting both services through the shell several times

I am running my IRC on a remote server, but I am editing the copies directly using my SSH/FTP client. When I save, they are uploaded. Like I said, other changes I make are reflected immediately.
« Last Edit: April 18, 2014, 07:34:28 PM by Jim Flan »
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #6 on: April 18, 2014, 07:36:29 PM »

These are the configs I use for my Unreal test server... basically the same as yours, I don't see a problem with the snippets you provided...

Code: [Select]
link services.testnet.ca
{
        username *;
        hostname 127.0.0.1;
        bind-ip *;
        port 4440;
        class servers;
        password-connect "mypass";
        password-receive "mypass";
        options {

        };
};

Code: [Select]
uplink
{
host = "127.0.0.1"
ipv6 = no
ssl = yes
port = 4440
password = "mypass"
}

Maybe there's something here that can help, but your config looks fine.


Also out of curiosity, you don't run a passworded allow for 6667 do you? That will mess up your link attempt and one of many reasons why servers aren't ran on the same ports as clients.
(If you are infact posting the correct configs and they are up to date then it's more than just a missing password)
« Last Edit: April 18, 2014, 07:40:53 PM by Andromeda »
Logged

katsklaw

  • Supporter
  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 537
Re: ERROR: Missing password
« Reply #7 on: April 18, 2014, 07:39:23 PM »

I see extra spaces in devices config there. Can say for sure that's it but perhaps there are some hidden characters getting through. *shrug*
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #8 on: April 18, 2014, 07:41:47 PM »

Nah, it only matters what's inside the quotes... it's usually tabbed but it displays weird on here so I removed them and replaced with a single space.
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #9 on: April 18, 2014, 07:49:50 PM »

For some reason I can't even start unreal now, I'm getting this

Quote
[Fri Apr 18 20:49:10 2014] - TIME SYNCH: Unable to synchronize time: Timeout. This means UnrealIRCd was unable to synchronize the IRCd clock to a known good time source. As long as the server owner keeps the server clock synchronized through NTP, everything will be fine

And also
Quote
[Fri Apr 18 20:50:16 2014] - Error binding stream socket to IP 127.0.0.1 port 6667 - chat.irc[]:Address already in use
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #10 on: April 18, 2014, 07:55:38 PM »

Time sync is usually due to a provider's host node controlling NTP, I wouldn't overly worry about it... One of my servers has the same issue but runs fine.

But the binding issue, I'm assuming you're on a multihome box or a virtual machine of some sort (cloud/vps/etc), change the IP in both configs to use the external IP. Should work fine.
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #11 on: April 18, 2014, 08:04:47 PM »

Changed to external IP and still getting the error. I'm running off a remote server (kimsufi).

Also something is going wrong with the logs as even when I delete it to make a fresh one, the first entry is "Max file size reached, starting new log file". The old ones aren't archived are they?
« Last Edit: April 18, 2014, 08:07:32 PM by Jim Flan »
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #12 on: April 18, 2014, 08:15:39 PM »

Did you update the listen block as well? If you're listening on 127.0.0.1:6667 it's not going to work... (also not sure how you connected with that setup)
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #13 on: April 18, 2014, 08:19:33 PM »

Ok it's letting me start unreal now, but same problem with the password:

Current unreal config:
Code: [Select]
link services.board67.com
{
        username *;
        hostname x.xxx.xxx.xxx;
        bind-ip *;
        port 6667;
        class servers;
        password-connect "mypass";
        password-receive "mypass";
        options {

        };
};


listen xx.xxx.xxx.xxx:6667; //IRC Port; choose desired port (1 – 65000)

services config:
 
uplink
{
   host = "x.xxx.xxx.xxx"
   ipv6 = no
   ssl = yes
   port = 6667
   password = "mypass"
}
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #14 on: April 18, 2014, 08:26:57 PM »

In your case, you will most likely need to use bind-ip matching the hostname... only time you really don't is if the server only has one IP and can just listen system-wide (like my test server)....
Also, don't use SSL in Anope unless you configured the ssl module.

However, the password issue.... hmm... are you using a passworded allow block on 6667? That could mess with a link... in which case change ports..


EDIT: Also hey, make sure you're using the proper protocol for Anope!

Code: [Select]
/*
 * [REQUIRED] Protocol module
 *
 * This directive tells Anope which IRCd Protocol to speak when connecting.
 * You MUST modify this to match the IRCd you run.
 *
 * Supported:
 *  - bahamut
 *  - charybdis
 *  - hybrid
 *  - inspircd12
 *  - inspircd20
 *  - ngircd
 *  - plexus
 *  - ratbox
 *  - unreal
 */
module
{
        name = "unreal"
        ...
}
« Last Edit: April 18, 2014, 08:32:55 PM by Andromeda »
Logged

Jim Flan

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: ERROR: Missing password
« Reply #15 on: April 18, 2014, 11:08:11 PM »

Yes! I needed to edit the module! Thanks.

Pretty silly that Anope doesn't give the correct error imo
Logged

Andromeda

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 17
Re: ERROR: Missing password
« Reply #16 on: April 18, 2014, 11:10:47 PM »

Lol, well at least you got it sorted, good luck.
Logged
Pages: [1]   Go Up