Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem translate es_ES  (Read 6790 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Problem translate es_ES
« on: April 22, 2012, 04:19:38 PM »

Hello
I have a problem with the translation that I can not solve.
Give the steps are:
Anope cd-1.9.6-source
cd language
msginit -l es_ES -o anope.es_ES.po -i anope.pot

I install and creates the file
Created anope.es_ES.po

Below I go to the folder Anope-1.9.6-source and run the following:
./Config

I will build and run the folder:
make
make install

I put in the default file nickserv.example.conf:
DefaultLanguage = "es_ES"

And restart the services

Then look at the languages ‚Äč‚Äčavailable in the help command set language and I still see only in English and the default is all in English.


Clarify that in the help file language "LANGUAGE" puts you add the line in the file language services.conf and I think that's in versions 1.8.
This version is not expected in that file or at least not seen any reference to the file services.conf. Just look at the file nickserv.example.conf

Thanks.
Logged

Jens Voss

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 123
Re: Problem translate es_ES
« Reply #1 on: April 23, 2012, 07:48:28 AM »

Did you read docs/LANGUAGE ?

Quote
To build Anope with gettext support, gettext and its development libraries must be installed on the system.
Anope does not require locales to be installed or enabled on the system, but does require the locales-all package on Debian and Debian based systems.
Logged

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Problem translate es_ES
« Reply #2 on: April 23, 2012, 11:11:27 AM »

Yes.
Install the package is on its official website gettext-0.18.1.1.tar.gz
I need something more after this?
I have installed the local:
C
C.UTF-8
POSIX

Thanks
« Last Edit: April 23, 2012, 11:21:31 AM by LuisMo »
Logged

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Problem translate es_ES
« Reply #3 on: April 24, 2012, 01:33:39 PM »

Anything I can do please?  :-[
Logged

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Problem translate es_ES
« Reply #4 on: May 07, 2012, 01:35:28 PM »

It seems nobody wants to help  :-\
Logged

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Problem translate es_ES
« Reply #5 on: June 25, 2012, 07:52:58 PM »

Hello

I have installed gettext

apt-get install gettext
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
gettext is already the newest version.

I have Spanish language default

         * Default language that non- and newly-registered nicks will receive messages in.
         * Leave empty to default to English.
         */
        defaultlanguage = "es_ES"

I still can not translate
A help please?
Logged

Adam

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 463
Re: Problem translate es_ES
« Reply #6 on: June 25, 2012, 08:14:08 PM »

There is already a language file for es_ES, why are you trying to create another? Also if /ns help set language doesn't show more than just English gettext is not installed or Anope is not compiled with gettext.
Logged

LuisMo

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 15
Re: Problem translate es_ES
« Reply #7 on: June 25, 2012, 08:52:46 PM »

So I step to the beginning of install, lack of knowledge
After the install again and now changing the DefaultLanguage still work for me
Logged
Pages: [1]   Go Up