Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Help with socketengine on anope 1.8  (Read 6928 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ethan Carr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Help with socketengine on anope 1.8
« on: February 20, 2011, 07:25:25 PM »

Hello, I was creating my Services.conf file when this nasty little error decided to work its way in. I don't know what a socket engine is, or what value to enter, so if somebody could tell me what I could set (On Windows 7) to make it work. I thought it would be winsock32, but I decided to wait, because all of the 23 different things I tried failed miserably.
Logged

Adam

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 463
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #1 on: February 20, 2011, 07:27:38 PM »

Sure you're not using 1.9?
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #2 on: February 20, 2011, 07:45:04 PM »

Can you provide more information please such as what the error is.
Logged

Ethan Carr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #3 on: February 20, 2011, 07:47:32 PM »

Actually, I may be using 1.9, I do not know.
The error is as follows:
Unable to load socket engine winsock32
 >:(
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #4 on: February 20, 2011, 07:48:56 PM »

*moves this thread into the correct forum*
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #5 on: February 20, 2011, 07:49:51 PM »

Tried right click run as administrator?

Windows vista/7 is annoying for this security stuff.
Logged

Ethan Carr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #6 on: February 20, 2011, 07:51:25 PM »

*moves this thread into the correct forum*
Thank you for that.
and yes, I always do Run as Administrator...
I think i just put in an incorrect socket engine value, will somebody look in their Services.conf and tell me what theirs is? (Under options)
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #7 on: February 20, 2011, 07:52:41 PM »

19:52 <@Adam> chaz that guy is using 1.9 and he needs to put m_socketengine_select in the config
Logged

Jeremy

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 24
    • SmartServ Hosting
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #8 on: February 20, 2011, 07:53:33 PM »

The example config gives you the valid options for socketengine, you should start there
Logged
Jeremy Johnston
SmartServ Hosting
http://www.smart-serv.net/

Ethan Carr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #9 on: February 20, 2011, 07:54:17 PM »

@Jeremy: I take it that means re-install Anope?
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #10 on: February 20, 2011, 07:54:33 PM »

No? just edit the services.conf like I said above.
Logged

Ethan Carr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 14
Re: Help with socketengine on anope 1.8
« Reply #11 on: February 20, 2011, 08:00:04 PM »

I figured it out:
I had the right value, no quotes.
[SOLVED]
Please lock this topic.
Logged
Pages: [1]   Go Up