Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Unreal3.2.7 + Anope 1.6  (Read 11771 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Unreal3.2.7 + Anope 1.6
« on: May 19, 2008, 12:18:38 AM »

-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- ERROR :from services.iwentertainment.com[127.0.0.1] -- Closing Link: [72.232.252.26] (Link denied (No matching link configuration))
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** Notice -- Connection to services.iwentertainment.com[127.0.0.1] activated.
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- Server services.iwentertainment.com[127.0.0.1] closed the connection
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- Link denied for irc.iwentertainment.com(unknown@72.232.252.26) (No link block named 'irc.iwentertainment.com') [@72.232.252.26.3187]
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- Link denied for irc.iwentertainment.com(unknown@72.232.252.26) (No link block named 'irc.iwentertainment.com') [@72.232.252.26.3188]
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** Notice -- Connection to services.iwentertainment.com[127.0.0.1] activated.
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- ERROR :from services.iwentertainment.com[127.0.0.1] -- Link denied (No matching link configuration) [@72.232.252.26.3188]
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- ERROR :from services.iwentertainment.com[127.0.0.1] -- Closing Link: [72.232.252.26] (Link denied (No matching link configuration))
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- Server services.iwentertainment.com[127.0.0.1] closed the connection
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- ERROR :from services.iwentertainment.com[127.0.0.1] -- Link denied (No matching link configuration) [@72.232.252.26.3187]
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** LocOps -- ERROR :from services.iwentertainment.com[127.0.0.1] -- Closing Link: [72.232.252.26] (Link denied (No matching link configuration))
-
[07:14pm] -irc.iwentertainment.com- *** Notice -- Connection to services.iwentertainment.com[127.0.0.1] activated.
-
[07:14pm] * Disconnected
-
[07:14pm] * Connect retry #1 irc.iwentertainment.com (6667)

How come it kills my server when I oper up, also services doesn't seem to work fully?

I've pastebinned my unrealircd.conf config and my services.conf

UnrealIRCD.conf = http://pastebin.ca/1022279
Services.conf = http://pastebin.ca/1022280
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #1 on: May 19, 2008, 01:42:12 AM »

1 - services link block should never be autoconnect. anope connects to the ircd, not vice versa.
2
Quote
#
# ServerName <name>  [REQUIRED]
#
#     Specifies the IRC server name which Services should use.  May be
#
#     overridden by the -name command-line option.
ServerName  "irc.iwentertainment.com"

and in unreal config it s services.iwentertainment.com... and 2 servers with same name won't work anyways..

as for the server killing itself/you when you try to oper, try asking unrealircd support..
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
(No subject)
« Reply #2 on: May 19, 2008, 02:59:12 AM »

I removed the autoconnect from the link and fixeded the link to point to irc.iwentertainment.com instead of services.iwentertainment.com

I go to oper up and do a /chanserv help and I still get this:

Server notice mask (+fFveqs)
-
You are now an IRC Operator
-
Services are currently down. Please try again later.

How do I even verify the services are running or is there any kind of logging?
Logged

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
(No subject)
« Reply #3 on: May 19, 2008, 03:07:15 AM »

* Loading IRCd configuration ..
* unrealircd.conf:16: illegal link::class, unknown class 'serveronly' using default of class 'default'
* Configuration loaded without any problems ..

Also how am  I getting this illegal link error?


link irc.iwentertainment.com {
   username   *;
   hostname   127.0.0.1;
   bind-ip      *;
   port      55077;
   hub      *;
   password-connect youdntneedtoremember;
   password-receive youdntneedtoremember;
   class serveronly;
};

class serveronly {
   pingfreq 90;
   maxclients 10;
   sendq 1000000;
   connfreq 100;
};

isn't that class correct?
Logged

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
(No subject)
« Reply #4 on: May 19, 2008, 04:14:13 AM »

I fixed the illegal link problem by moving the link block AFTER the class blocks.

* Loading IRCd configuration ..
* Configuration loaded without any problems ..

But I still don't see 'services'.

Services are currently down. Please try again later.

Here is my most current unrealircd.conf and services.conf:

http://www.pastebin.ca/1022443 <= UnrealIRCD.conf

http://www.pastebin.ca/1022445 <= Services.conf

Please help me :(
Logged

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
(No subject)
« Reply #5 on: May 19, 2008, 05:04:54 AM »

I fixed my problem by getting the latest version of anope.

It links and services is online but why am I getting this?

I even aliased the anope.conf

Unknown command help.  "/msg ChanServ HELP" for help.
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #6 on: May 19, 2008, 12:00:26 PM »

i noticed the last services.conf you pasted was for the Anope-1.6 branch.
You say you got the latest version of anope instead. If it is one of the 1.7 branch then you also have to start with a new example.conf (or compare it with the new config and add new directives/delete no longer used ones.. this comes with high risk of overlooking something though).
There are many changes in the configs and i m guessing your config is missing some parts...

[Edited on 19-5-2008 by Viper]
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

dmarescajr

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
(No subject)
« Reply #7 on: May 19, 2008, 12:41:24 PM »

Yes I noticed that and fixed it by copying missing things from the example.conf such as the ircdmodule, enc module, core services, etc. Everything works 100% now :P Also your forum is missing emoicons.
Logged
Pages: [1]   Go Up