Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Anope not starting.  (Read 6759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

abc123

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Anope not starting.
« on: April 03, 2009, 12:40:31 PM »

Okay, when I'm in SSH I do: ./anoperc start. Well, after that I do: ./anoperc status, and it says that Anope is not currently running, although I didn't get any error messages when doing the first command.

I am also wondering why Anope won't update/rehash and read my new services.conf file, which gets me errors when rehashing unrealircd.conf like "No link block found for Server...", etc., etc.

Please help me, as this has been bugging me for a few days, and if you have any questions please feel free to ask.

Thanks in advance.
Logged

LEthaLity

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 303
    • LEthaLity
Re: Anope not starting.
« Reply #1 on: April 03, 2009, 02:52:13 PM »

I assume you have anope 1.7 or 1.8 as you've posted in this section ? in which case the command to start services is ./services
Could you paste your unreal link block and services link also.
Logged

Jobe

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1023
    • Anope IRC Services
Re: Anope not starting.
« Reply #2 on: April 03, 2009, 04:20:38 PM »

Is Anope actually connected to your IRCd? If not, check the log files in the logs directory for errors from Anope. You won't actually get errors when you run anoperc or services at the command line, they are all logged to the log files.
Logged
Your IP: ()
My IRC Status:

Come along and visit http://www.anopequotes.org/

abc123

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Anope not starting.
« Reply #3 on: April 03, 2009, 10:14:38 PM »

I'm pretty sure it's not the link block(s). I need my services.conf file to be re-read/rehashed so it can update. The problem is, when I do ./services in SSH, in my IRC client it says the IRC server link can not be found. Is there another way to rehash the services.conf file?
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
Re: Anope not starting.
« Reply #4 on: April 03, 2009, 10:29:05 PM »

I'm pretty sure it is the link blocks or some other problem where your ircd and services configs aren't matching each other...
If anope fails to connect to the IRCd, it shuts itself down as it can't run standalone, it needs an uplink to remain running. Therefore everytime you run ./services anope starts afresh and on every startup it reads the services.conf file.. so any changes you may have made are always read on fresh startup.
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

abc123

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 3
Re: Anope not starting.
« Reply #5 on: April 03, 2009, 11:21:03 PM »

Here is my link block in unrealircd.conf:
Code: [Select]
link services.mydomain.com
{
username services@mydomain.com;
hostname 72.8.156.12;
bind-ip *;
port 7555;
hub             *;
password-connect "Removed.";
password-receive "Same as first removed password.";
class           servers;
options {
ssl;
}; };

Also, my server still isn't updated to my new unrealircd.conf. It's using old information, such as the old server name, oper password, etc.
Logged

casper1256

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 39
    • http://www.chatspecial.nl
Re: Anope not starting.
« Reply #6 on: April 04, 2009, 06:40:48 PM »

Remove the whole 'options' block. You can't use zlib, ssl or autoconnect anyways.
Logged
Network Administrator
ChatSpecial.nl

LEthaLity

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 303
    • LEthaLity
Re: Anope not starting.
« Reply #7 on: April 05, 2009, 02:58:45 PM »

i also would leave username as *:
Logged
Pages: [1]   Go Up