Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Services not connected?  (Read 4793 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Invictible

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Services not connected?
« on: March 18, 2009, 08:17:02 PM »

In services.log it says that services connected to the server but, when I type /ns there doesn't seem to be any sign of NickServ.
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Services not connected?
« Reply #1 on: March 18, 2009, 08:18:17 PM »

Can you /whois Nickserv ?

( /ns is provided via aliases in your ircd so if they aren't right it could be giving you a false view )
Logged

Invictible

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Services not connected?
« Reply #2 on: March 18, 2009, 08:25:31 PM »

/whois doesn't show any sign of NickServ or ChanServ.
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Services not connected?
« Reply #3 on: March 18, 2009, 08:26:30 PM »

Ain't linked then.

Run anope in support mode (./services -support) and let's see what the log file says.

If you're on insp, can you confirm m_services.so, m_globops.so and m_spanningtree.so are loaded.
Logged

Invictible

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Services not connected?
« Reply #4 on: March 18, 2009, 08:34:42 PM »

It gives this error when trying to load m_services.so

m_services.so Failed to load module m_services.so: Unable to load m_services.so: Error when loading: The specified procedure could not be found.
Logged

Charles Kingsley

  • Contributor
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1405
Re: Services not connected?
« Reply #5 on: March 18, 2009, 08:40:23 PM »

Sorry I'm not an insp expert and having checked on irc.anope.org we don't have it loaded on insp 1.2 either.

Might be worth pastebinning both of your configs.
Logged

Naram Qashat

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 192
    • CBX's Sprite Animations
Re: Services not connected?
« Reply #6 on: March 18, 2009, 08:40:57 PM »

If you are using InspIRCd 1.2, you have to load m_services_account.so instead.  Also make sure that m_hidechans.so is also loaded.
Logged
Pages: [1]   Go Up