Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: help  (Read 4713 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

xristos

  • Guest
help
« on: January 26, 2008, 04:18:57 PM »

Hi. i have a problem linking anope with ircd witch are in different boxes ex:

services are in: box1.sh3lls.net

ircd is in box4.sh3lls.net

If i move the services to box4.sh3lls.net  linking succesuful
with ircd.

If i live it to box1.sh3lls.net
and run services at log it load all modules bla bla ok with no errors and at the end i get this:

Read error from server: Unknown error: 0 (error num: 0)

services.conf:
RemoteServer    ip-of-the-ircd-box 7023 "passhere"

ircd.conf:
connect {
name        services.my.net;
host          ip-of-the-services-box;
apasswd   passhere;
cpasswd   passhere;
class         services;
};


Any idea or help will be usefull

Thanks a lot
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #1 on: January 26, 2008, 04:22:28 PM »

run services in debug mode to get a more exact error:
./services -debug -nofork
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: January 26, 2008, 05:49:39 PM »

and use a better subject in the future please other than general words like "help".
Logged

xristos

  • Guest
(No subject)
« Reply #3 on: January 26, 2008, 05:53:23 PM »

[Jan 26 12:36:00.576799 2008] debug: Loaded NickServ database (1/8)
[Jan 26 12:36:00.576977 2008] debug: Loaded HostServ database (2/8)
[Jan 26 12:36:00.577243 2008] debug: Loaded BotServ database (3/8)
[Jan 26 12:36:00.578326 2008] debug: Loaded ChanServ database (4/8)
[Jan 26 12:36:00.578632 2008] debug: Loaded OperServ database (5/8)
[Jan 26 12:36:00.578712 2008] debug: Loaded news database (6/8)
[Jan 26 12:36:00.578794 2008] debug: Loaded exception database (7/8)
[Jan 26 12:36:00.578900 2008] debug: Loaded PreNick database (8/8)
[Jan 26 12:36:00.578953 2008] Databases loaded
[Jan 26 12:36:00.579021 2008] Info: Reflecting database records.
[Jan 26 12:36:00.579076 2008] debug: Emitting event "db_saving" (1 args)
[Jan 26 12:36:00.579128 2008] debug: Saving FFF databases
[Jan 26 12:36:00.587963 2008] debug: Emitting event "db_saving" (1 args)
[Jan 26 12:36:00.588104 2008] debug: Emitting event "connect" (1 args)
[Jan 26 12:36:00.588492 2008] FATAL: Can't connect to server: Permission denied
[Jan 26 12:36:00.588573 2008] debug: Cleaning out Module run time directory (/home/hirc16/services/modules/runtime) - this may take a moment please wait
[Jan 26 12:36:00.667747 2008] debug: Module run time directory has been cleaned out

only in same box with the ip of the ircd in the connect block can connect no other way :/

like this works ok:

RemoteServer    204.88.218.160 7023 "passhere"

ircd
connect {
name     services.hellasirc.net;
host     204.88.218.160;
apasswd  passhere;
cpasswd  passhere;
class    services;
};

Please remember that the services ip is different than the ip in the connect block. if i put the default shell ip still cant connect even if he is in the same box ex:

ircd
connect {
name     services.hellasirc.net;
host     204.88.218.168;  <-- shell default ip of the services
apasswd  passhere;
cpasswd  passhere;
class    services;
};

Note that this ip isn t the real ip.

Thanks.
Logged

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: January 26, 2008, 05:57:55 PM »

"Please remember that the services ip is different than the ip in the connect block" <--- that's the problem.

you must put the IP services is connecting from in the connect block. and the IP services is to connect to in RemoteServer.
Logged

xristos

  • Guest
(No subject)
« Reply #5 on: January 26, 2008, 11:20:21 PM »

my connect block:

ircd ip : 204.8.218.160

ircd.conf:

connect {
name services.hellasirc.net;
host 204.8.218.168;
apasswd passhere;
cpasswd passhere;
class services;
};


services.conf"

RemoteServer 204.8.218.160 7023 "passhere"

services ip: 204.8.218.168

with this i gave u the debug example.

thanks
Logged

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: January 27, 2008, 12:30:52 AM »

you pasted 2 connect blocks so I have no idea which you are trying to use.

What I do know is linking 2 servers together should take less than 5 minutes for any semi-experienced admin and is probably the easiest task for a netadmin. So if you are having difficulties with such an easy task, perhaps you should re-think being a netadmin and learn more about how IRC works before attempting to run your own network. Just some friendly advice.
Logged

xristos

  • Guest
(No subject)
« Reply #7 on: January 27, 2008, 01:47:21 AM »

hehe katsklaw

i know u from the bahamut community ;) i never notice how smart u are :P

also notice:

like this works ok:

RemoteServer 204.88.218.160 7023 "passhere"

ircd
connect {
name services.hellasirc.net;
host 204.88.218.160;
apasswd passhere;
cpasswd passhere;
class services;
};

with :

Please remember that the services ip is different than the ip in the connect block. if i put the default shell ip still cant connect even if he is in the same box ex:  (look the example my friend here)

ircd
connect {
name services.hellasirc.net;
host 204.88.218.168; <-- shell default ip of the services
apasswd passhere;
cpasswd passhere;
class services;
};

my connect is this and works fine as i say:

ircd ip : 204.8.218.160

ircd.conf:

connect {
name services.hellasirc.net;
host 204.8.218.168;
apasswd passhere;
cpasswd passhere;
class services;
};

i only want to see why they cant connect from another box from the same company (probably ip problems)
-->
------------->  "Hi. i have a problem linking anope with ircd witch are in different boxes ex:"  <--------------------------

services are in: box1.sh3lls.net

ircd is in box4.sh3lls.net

If i move the services to box4.sh3lls.net linking succesuful
with ircd.
 
so for the netadmin and the all experience u have my friend u better know who is the other guy u talk and i advise u to have some respect in ur posts. (friendly advise). Here and every like here is support forums, not "smart semi-experience" or "experience" or "n00bs" forum or any other u want say it.

----------------------------------------------------------------------------

I Hate smart people look fool and fool look smart.

[Edited on 27-1-2008 by xristos]

[Edited on 27-1-2008 by xristos]
Logged

TaitO

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 18
    • http://www.hellasirc.net
(No subject)
« Reply #8 on: January 27, 2008, 01:55:23 AM »

ts ts ts

a little respect to users....
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #9 on: January 27, 2008, 11:28:14 AM »

Hard to tell why they wouldn't be able to connect from a different box. My guess is they use their own ip as remote server, the box may be firewalled, not listening on ports, or i have even had experienced the problem being a routing problem in the DC...
Point is without logs or more concrete data there s only guessing. run services in debug for a more precise error: ./services -debug -nofork

btw services will by default use the boxes main IP which is what the LocalAddress directive is for, that s the most common mistake when remote linking.  In most cases it will go bad even sooner with ip/port/connect probs though...
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)
Pages: [1]   Go Up