Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [1.7.15] problem with ./Config  (Read 10645 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

STING

  • Guest
[1.7.15] problem with ./Config
« on: August 16, 2006, 07:15:55 PM »

[Anope 1.7.15 on linux system]

Hello,

It seems i'm the only one with the following problem.
Anope-1.7.13 runs ./Config fine
Anope-1.7.15 doesn't anymore:

Quote

checking for short... yes
checking size of short... configure: error: cannot compute sizeof (short), 77
See `config.log' for more details.


Where .13 reports:

Quote

checking for short... yes
checking size of short... 2


Someone any idea how I can solve this problem?

[Edited on 16-8-2006 by STING]

[Edited on 16-8-2006 by STING]
Logged

n00bie

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 411
(No subject)
« Reply #1 on: August 16, 2006, 07:31:14 PM »

as told by Trystan that was something with MySQL.

Disabled MYSQL checking while doing /Config and that will help. I have the same problems with that errors before and disabling Mysql checking fixed the problem :)
Logged
I am always doing things that which I cannot do, in order that I may learn how to do it.

STING

  • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: August 16, 2006, 07:34:00 PM »

Thanks alot, that helped!
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #3 on: September 14, 2006, 02:21:04 PM »

is there a way to get around this though...
just updated my services - in a little less lazy moment - from a .13 svn where sql was working fine and ran into this little bugger...
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: September 14, 2006, 10:03:49 PM »

the .15 mysql problems that were reported were fixed in svn. One could use svn or wait for the next release.
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #5 on: September 14, 2006, 11:00:14 PM »

Quote
Originally posted by katsklaw
the .15 mysql problems that were reported were fixed in svn. One could use svn or wait for the next release.


i had the problem with svn.. build 1154
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: September 15, 2006, 11:01:01 PM »

Then it's not the "problems that were reported" which was fixed on 9/10/06 as bug #595 which is in r1150. :)
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #7 on: September 16, 2006, 12:25:03 AM »

the #595 bug had nothing to do with errors during config, which is what this thread is about.. this is about anope not even compiling with SQL support.... (where it used to work in older releases..)

[Edited on 15-9-2006 by Viper]
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #8 on: September 16, 2006, 01:08:30 AM »

oh you're right .. my bad.

[Edited on 16-9-2006 by katsklaw]
Logged

Dave Robson

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 357
(No subject)
« Reply #9 on: September 16, 2006, 10:27:44 AM »

It happens when your "mysql-config" program isnt setup right, so when anope does a" mysql-config --cflags" it gets an incorrect answer back, which breaks stuff - not sure what we can/should do about this....
Logged

Jan Milants

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 1372
(No subject)
« Reply #10 on: September 16, 2006, 11:23:16 AM »

hmmm so i should contact my host about this then ?
the weird thing is that up to version 14 i never had a problem with compiling with sql, so something must have changed, either by my host, or in anope...
Logged
If you like me donate coins to 1FBmZVT4J8WAUMHKqpWhgNVj3XXnRN1cCk :)

Dave Robson

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 357
(No subject)
« Reply #11 on: September 16, 2006, 12:52:32 PM »

anope previously didnt use mysql-config - we just randomly tried "common" locations for mysql.  Now we use mysql-config, which is part of mysql, and should tell us exactly where it is... problem is when it isnt setup properly :/
Logged

NDarkstar

  • Guest
(No subject)
« Reply #12 on: September 18, 2006, 11:51:05 PM »

For what it's worth, this issue exists on a stock Fedora Core 5 install.
Logged

Dave Robson

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 357
(No subject)
« Reply #13 on: September 19, 2006, 07:12:45 AM »

can you give us the output of a "mysql-config --cflags" ?
Logged

pwpreacher

  • Guest
(No subject)
« Reply #14 on: September 19, 2006, 11:49:10 AM »

on my fedora core 5 I get this result.

/usr/lib/mysql/mysql_config --cflags
-I/usr/include/mysql -g -pipe -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m32 -march=i386 -mtune=generic -fasynchronous-unwind-tables -D_GNU_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE_SOURCE -fno-strict-aliasing -fwrapv
Logged

NDarkstar

  • Guest
(No subject)
« Reply #15 on: October 16, 2006, 06:11:32 PM »

This issue with mysql still occurs in build 1.7.16.

Recently performed a clean reinstall of FC5 on my server and mysql_config --cflags gives the same output as pwpreacher.
Logged

Pieter Bootsma

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 189
    • http://geniusdex.net/
(No subject)
« Reply #16 on: August 08, 2007, 08:07:27 PM »

Can you paste the entire output of ./Config plus the entire contents of config.log of an errornous invocation?
Logged

SNU

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 158
    • http://www.firstclassirc.com
(No subject)
« Reply #17 on: August 08, 2007, 09:36:27 PM »

LoL 10 Months later? Hopefully he didn't wait that long and found a solution :D
Logged

NDarkstar

  • Guest
(No subject)
« Reply #18 on: August 09, 2007, 02:37:58 AM »

Well, for what it's worth, 1.7.19 does not have this issue under FC5.

Would you like me to dig up a copy of 1.7.15 to get the output for you, or is this a closed issue?
Logged

Pieter Bootsma

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 189
    • http://geniusdex.net/
(No subject)
« Reply #19 on: August 09, 2007, 08:10:05 PM »

There's still something fishy going on apparently, but i do not need a config.log if it's now fixed for you :)
Logged
Pages: [1]   Go Up