Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem startin services  (Read 7458 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

michael

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Problem startin services
« on: April 01, 2013, 08:14:32 PM »

Hello

Have problem getting the services for my UnrealIRCD server to run. In the unreal comfing i have

Code: [Select]
link    services.studentkaren.se
{
 username       *;
 hostname       127.0.0.1;
 port   *;
 bind-ip        127.0.0.1;
 password-connect       "PASSWORD";
 password-receive       "PASSWORD";
 class  servers;
};

ulines {
 services.studentkaren.se;
};

In the services config file i have

Code: [Select]

RemoteServer    127.0.0.1 6667 "PASSWORD"

but when i run "./services" i get the followin in my log and it wont work, why is this ? :/

Quote
[Apr 01 17:20:05 2013] Databases loaded
[Apr 01 17:20:05 2013] Info: Reflecting database records.
[Apr 01 17:20:05 2013] Connected to Server 1 (127.0.0.1:6667)
[Apr 01 17:20:05 2013] trying to load [cs_appendtopic]
[Apr 01 17:20:05 2013] [cs_appendtopic] Loaded successfully
[Apr 01 17:20:05 2013] status:
  • [Module, Okay - No Error]
[Apr 01 17:20:05 2013] trying to load [cs_enforce]
[Apr 01 17:20:05 2013] status:
  • [Module, Okay - No Error]
[Apr 01 17:20:05 2013] trying to load [ns_maxemail]
[Apr 01 17:20:05 2013] status:
  • [Module, Okay - No Error]
[Apr 01 17:20:05 2013] trying to load [os_info]
[Apr 01 17:20:05 2013] os_info: Loading configuration directives...
[Apr 01 17:20:05 2013] os_info: OSInfoDBName is not defined in Services configuration file, using default os_info.db
[Apr 01 17:20:05 2013] os_info: Directive OSInfoDBName loaded (os_info.db)...
[Apr 01 17:20:05 2013] status:
  • [Module, Okay - No Error]
[Apr 01 17:20:05 2013] trying to load [hs_request]
[Apr 01 17:20:05 2013] hs_request loaded
[Apr 01 17:20:05 2013] status:
  • [Module, Okay - No Error]
[Apr 01 17:20:05 2013] Error: Your IRCD's link block may not be setup correctly, please check unrealircd.conf
[Apr 01 17:20:05 2013] Error: Your IRCD's link block may not be setup correctly, please check unrealircd.conf
[Apr 01 17:20:05 2013] Read error from server: No such file or directory (error num: 2)
[Apr 01 17:20:05 2013] [cs_appendtopic] Unloaded successfully
[Apr 01 17:20:05 2013] hs_request un-loaded
Logged

Adam

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 463
Re: Problem startin services
« Reply #1 on: April 01, 2013, 08:17:46 PM »

If you looked at what error your IRCd gives you when you try to link services you might get a better idea. Is your ServerName set correctly?
Logged

Jeff Fuhrman

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problem startin services
« Reply #2 on: April 01, 2013, 08:20:20 PM »

You need to set the port in your Unreal Link block to be 6667. The error messages Unreal gives you would also be helpful.
Logged

michael

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem startin services
« Reply #3 on: April 01, 2013, 08:33:06 PM »

You need to set the port in your Unreal Link block to be 6667. The error messages Unreal gives you would also be helpful.

thank you very very much! this solved the problem for me :)

I have another question for you whole we are at it. How can i make it so that people can register with nickserv without an email adress / that it wont send an email to be able to register? the server we run IRC on is not able to send out emails so we would like to skip this if possible.
Logged

Adam

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 463
Re: Problem startin services
« Reply #4 on: April 01, 2013, 08:35:11 PM »

# NSForceEmail [RECOMMENDED]
#     This option forces the users to give an e-mail when they register
#     a nickname. If you have nicks in the database that have no e-mail
#     set, they will be asked to set an e-mail when they identify their
#     nickname until they set one. Also, this option prevents user from
#     unsetting the password. This setting is [REQUIRED] if NSEmailReg
#     is enabled.
#
#     This option is useful to resolve "lost password" problems.

NSForceEmail
Logged

Jeff Fuhrman

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Problem startin services
« Reply #5 on: April 01, 2013, 08:36:20 PM »

If you Comment out "usemail" (Line 659 in my config file) and NSEmailReg (Line 749 in my Config file) it won't send emails for registration. I recommend keeping the NSForceEmail option enabled, however, so that if a password reset is needed you can email the user.
Logged

michael

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem startin services
« Reply #6 on: April 01, 2013, 09:09:02 PM »

what is was thinking and i do now know if anope has but i know many other services has is that nickserv sometime requiere an email you are forced to press an activation link in that email, is this also requerd by anope when registering with nickserv ?
Logged

Adam

  • Team
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 463
Re: Problem startin services
« Reply #7 on: April 01, 2013, 09:10:26 PM »

# NSEmailReg [OPTIONAL]
#      This option splits the nick registration into 2 steps,  the first
#      after registering a email with a passcode is sent to the supplied
#      email address, this passcode needs to be entered with a confirm
#      command before the nick registration will be completed.
#
#      You must have mail / forcemail set for this to work correctly.
#      It is also recommended that MailDelay be set to a sensible value
#      to prevent mail flooding. This setting is [REQUIRED] if NSEmailReg
#      is enabled.

# NSEmailReg
Logged

michael

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 6
Re: Problem startin services
« Reply #8 on: April 01, 2013, 11:40:20 PM »

# NSEmailReg [OPTIONAL]
#      This option splits the nick registration into 2 steps,  the first
#      after registering a email with a passcode is sent to the supplied
#      email address, this passcode needs to be entered with a confirm
#      command before the nick registration will be completed.
#
#      You must have mail / forcemail set for this to work correctly.
#      It is also recommended that MailDelay be set to a sensible value
#      to prevent mail flooding. This setting is [REQUIRED] if NSEmailReg
#      is enabled.

# NSEmailReg

Thanks, with the other post i was unsure if that was the only thing needed to solve it :)
Logged
Pages: [1]   Go Up