Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Allowing more than one access level to a user  (Read 975 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Andre

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Allowing more than one access level to a user
« on: April 15, 2021, 05:38:35 PM »

I am newby regarding setting up my channel so please assist

I have given my ops and halfops access levels as per example

/cs access #mychannel add Male 5
/cs access #mychannel add Female 4

need to give Female also voice
/cs access #mychannel add Female 3

Is this possible or will level 3 replace the level 4 access?

Or how should I manage that?

Thanks in advance for any help
« Last Edit: April 15, 2021, 05:43:05 PM by Andre »
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 102
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #1 on: April 15, 2021, 05:44:08 PM »

hello Andre,

you can check "/cs help flags", but it makes no sense what you are asking.. :D
halfop is halfop, it's above voice. so no need to give voice to a person who has halfop.. makes no sense. :D

glhf.
Logged

Andre

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 7
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #2 on: April 15, 2021, 05:57:07 PM »

yes we use voice for another reason also

It is to Identify female nicks with + in front of their nick in the nicklist

 My bot also reply differently to certain commands  that differentiate between male and female

on *:TEXT:!gift*:#: {
  if ($2 isvoice $chan) && ($2 ison $chan) msg $chan $read(Docs\giftfm.txt)
  else if ($2 ison $chan) msg $chan $read(Docs\giftm.txt)
  else msg $chan  $2 is not in the channel
}


Yes stupid idea maybe
Logged

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 102
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #3 on: April 15, 2021, 06:31:57 PM »

hehe. so long equality :D
but i understand your reasons btw..
make your bot give voice to females then. on join for example. :) so they would get their halfop from chanserv, but voice from the bot. (if flags wont work, and i doubt it will.. cuz halfop > voice.) :)
but with your bot, you can give voice then too.
Logged

CrazyCat

  • Anope User
  • Online Online
  • Posts: 214
    • French Eggdrop community
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #4 on: April 18, 2021, 01:32:08 PM »

You can't use halfop and voice, because if a halfop is voiced, you'll only see his halfop status.

As you know who are your team members, add them in an userlist of your "bot" (sorry, but a mIRC script is not really a bot) and check if the target of the gift is in this list.
And more, use a real bot (as windrop/eggdrop) which allows you to add infos to an user

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 102
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #5 on: April 18, 2021, 03:03:36 PM »

Code: [Select]
alias voicehceck {
  if ($1 isvoice #) {
    echo -a $1 has voice on #
  }
  else {
    echo -a $1 has no voice on #
  }
}

testuser has no voice on #test
* Lord255 sets mode: +h testuser
testuser has no voice on #test
* Lord255 sets mode: +v testuser
testuser has voice on #test

its working pretty well. as i said.. give auto halfop with chanserv (access list -> 4), then make the bot voice up the persons who you need then check who has voice.. thats all.
the user will have +hv.. its not a problem.
Logged

CrazyCat

  • Anope User
  • Online Online
  • Posts: 214
    • French Eggdrop community
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #6 on: April 18, 2021, 03:14:09 PM »

You can't use halfop and voice, because if a halfop is voiced, you'll only see his halfop status.
I mean "graphicaly", in the userlist, the voice won't be showed.
But the script will see it because the user has modes +h and +v

Lord255

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 102
Re: Allowing more than one access level to a user
« Reply #7 on: April 18, 2021, 03:35:14 PM »

I mean "graphicaly", in the userlist, the voice won't be showed.
But the script will see it because the user has modes +h and +v

yup yup. this is why i mentioned it to him. thats a solution for his "problem" :)
(i also think its weird.. he could just use egg and add these users to the list.. but oh well..)
Logged
Pages: [1]   Go Up