Anope IRC Services

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1]   Go Down

Author Topic: BotServ help  (Read 12068 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

os390

  • Guest
BotServ help
« on: December 20, 2006, 05:30:08 PM »

Unreal 3.2.5 and Anope 1.7.17

i want to define a Bot in my irc chanel, i type that :

/msg BotServ ASSIGN #Ac BitBot

and get the message :

-BotServ- Bot BitBot does not exist.

Regards in advantage., |:(
Logged

heinz

  • Guest
(No subject)
« Reply #1 on: December 20, 2006, 05:32:47 PM »

The FAQ tells you how to create BotServ bots. I quote:

Quote
How do I add bots to BotServ?

Read /msg BotServ HELP and /msg BotServ HELP BOT.

Note: you need to be identified as a service admin and opered before you can use the "bot" command.
Logged

os390

  • Guest
(No subject)
« Reply #2 on: December 20, 2006, 05:55:38 PM »

i IDENTIFY as the founder of the given  channel

/msg ChanServ  IDENTIFY channel password

-ChanServ- You are already identified.

/msg BotServ HELP BOT

-BotServ- No help available for BOT.

|:(
Logged

heinz

  • Guest
(No subject)
« Reply #3 on: December 20, 2006, 05:56:58 PM »

Sounds like you don't have the core module 'bs_bot' loaded. Try /msg operserv modload bs_bot and try again.
Logged

os390

  • Guest
(No subject)
« Reply #4 on: December 20, 2006, 06:08:51 PM »

/msg operserv modload bs_bot

-OperServ- Access denied.

i am the chanel owner

[Edited on 20-12-06 by os390]
Logged

n00bie

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 411
(No subject)
« Reply #5 on: December 20, 2006, 06:16:03 PM »

Make sure your are /oper'ed up before using the command.
Logged
I am always doing things that which I cannot do, in order that I may learn how to do it.

katsklaw

  • Guest
(No subject)
« Reply #6 on: December 20, 2006, 06:28:45 PM »

You also need to be identified and using a nick on the Services Root access list as well as opered as noobie stated. SRA access is required to load the module, not botserv access.
Logged

BigBen

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 79
(No subject)
« Reply #7 on: December 20, 2006, 09:19:27 PM »

and if u think the bot is not added in the bot list, type /msg botserv bot add botnick  user host real  

for Ex. /msg botserv add BigTigerIRC TigerIRC TIGER.CLAW BigTigerIRC
Logged

os390

  • Guest
(No subject)
« Reply #8 on: December 21, 2006, 11:00:47 AM »

I cannot execute any operserv command to test if i have the module load :  

-OperServ- Access denied.

i'am a chanel founder /mode +q and i add +o +v

regards., |:(
Logged

n00bie

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 411
(No subject)
« Reply #9 on: December 21, 2006, 11:13:05 AM »

/oper YourNick YourPassWord ?
Logged
I am always doing things that which I cannot do, in order that I may learn how to do it.

os390

  • Guest
(No subject)
« Reply #10 on: December 21, 2006, 12:37:25 PM »

to people to have the same problem than me :

i Add EXACTLY this to my unreal ircd conf:

Code:
oper YourNick {
      class clients;
      from { userhost *@*; }; <---- this is important
      password "passwd";
      flags {
            netadmin;
      };
};

Use this oper command EXACTY as it is here after rehash or restart:
Code:

/oper YourNick YourPassWord

yours comment put me in the correct direction....

one things more : i dont understand this command :

/msg BotServ BOT ADD nick user host real

nick = boot nick
user = ????
host = ????
real = ????

regards., |:(
Logged

n00bie

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Gender: Male
  • Posts: 411
(No subject)
« Reply #11 on: December 21, 2006, 01:04:46 PM »

example:
/msg BotServ BOT ADD BotNick BotIdent Bot.vHost.Com Bot-Name
Logged
I am always doing things that which I cannot do, in order that I may learn how to do it.

BigBen

  • Anope User
  • Offline Offline
  • Posts: 79
(No subject)
« Reply #12 on: December 21, 2006, 04:51:26 PM »

i just posted something like that
Logged
Pages: [1]   Go Up